The housewhisperer

Mijn huis staat in het land van de hunebedden, leylijnen en witte wieven. “On sacred grounds”, zouden ze in Ierland zeggen. Waar het ongerepte landschap resoneert en bol staat van oude veenlagen, koeienstront en mystieke verhalen. Mijn huis staat in Drenthe. “Eh ja, maar ik zit toch op een designblog. Waarom dit stukje spirituele informatie?”, vraag je je misschien af. Nou, dat zit zo:
Om mijn opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen, besloot ik de tweedaagse workshop van architect en house whisperer Christian Kyriacou (UK) te volgen. Ik wil namelijk dat ze niet alleen mooi wonen, maar ook een ontspannen en prettige band voelen met hun huis en de plek waar ze wonen. Van Christian zou ik leren hoe ik het hart laat synchroniseren met het huis – to synchronise and align – en de grond waar het op staat, zodat de bewoners zich helemaal op hun gemak en thuis kunnen voelen. “Sing the same song as your home”, aldus Kyriacou. Alles heeft een energie en zeker oude huizen en oude grond. De kunst is om daarmee op één lijn te komen.

The house whisperer en Kim Voets van Kim Anna desiGn

vlnr: Christian Kyriacou en ik, Drenthe en witte wieven (foto: kImages fotografie) en de Nautilus table (gulden snede) van Marc Fish (foto: http://www.marcfish.co.uk/)

Het ritme van een huis

Ik wist dat het een bijzondere workshop zou worden, maar ik had niet verwacht dat ik 5 minuten na aanvang al in een groepsmeditatie zou zitten om een ‘vision’ van mijn huis te krijgen. Ik belandde in de voor mij tot dusver onbekende wereld van de energieën van het hart en het ritme van een huis. We spraken over de gulden snede, de Fibonacci-reeks, hexa- en pentagrammen, geometrie, ‘sacred grounds’ en gebouwen, leylijnen, vorige levens, tempeliers en hun onderlinge samenhang. Het voelde alsof ik in een scène van de ‘Da Vinci Code’ was beland.

Alles is verbonden

Volgens Christian is alles met elkaar verbonden. Er is een relatie tussen cijfers, heilige geometrie, muziek en architectuur. Want alles heeft een ritme. Zodra we de universele wetten van deze energieën leren begrijpen en laten samenvloeien brengen we harmonie en balans in onze grond, gebouwen en in ons leven. Ik zeg wel eens: “Toon me je huis en ik zeg je wie je bent”. Christian legt de nuance anders en zegt: “Toon me je huis en het zegt mij wie je bent”.

“Toon me je huis en het zegt mij wie je bent”
Christian Kyriacou

Je huis voelen

Je huis weerspiegelt wie je bent, onthult hoe bepaalde patronen je ondersteunen of belemmeren.  Een voorbeeld van een patroon is: telkens weer voor een zelfde soort woonplek, huis of zelfs partner kiezen ook al weet je soms dat het niet goed voor je is. Mijn doel was te leren hoe je je echt verbonden kunt voelen met je huis en de plek waar je woont door de energie van het huis en de grond waarop het staat te leren voelen. Deze manier van werken is intuïtief en invoelend. Het is dus handig als je een sensitief persoon bent, maar ook wichelroedes en het branden van sterke wierook blijken effectieve energiedetectoren te zijn.

Het huis kiest jou

Verborgen energieën uit de grond of uit het pand hebben effect op je gezondheid, rijkdom en relatie met anderen. Voorbeelden hiervan zijn: waterlijnen, aardstralen, begraafplaatsen, oorlogsgronden en entiteiten in je huis. Soms ben je je daarvan bewust, maar vaak ook niet. Voel je je thuis waar je woont? Herken jij een patroon in de plekken waar jij gewoond hebt? Heb jij je huis gekozen of koos het jou? Ondersteunt het huis je op dit moment? En heb jij jezelf ooit afgevraagd of je huis je iets probeert te vertellen? Mooi om daar eens bij stil te staan. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

Wil jij je meer thuis voelen in je eigen huis? Of meer inzicht over jouw verbondenheid met je huis en de plek waar je woont? Neem dan contact met mij op.

Kim Voets

KIM is interieurvormgever en feng shui consultant.
Zij wordt enorm blij van mooi maken. Mooi is voor haar een gevoel. Een gevoel van verbondenheid, van je thuis voelen en op je gemak zijn. Het gaat om balans; om rust en ontspanning aan de ene en inspiratie en energie aan de andere kant. Een mooie leefomgeving is een thuis waarin je je veilig en ontspannen voelt, waar je je kunt opladen en die je inspireert.

WIL JE EEN ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat mag, als je deze gehele tekst en een werkende link naar mijn website erbij vermeldt: Dit artikel is geschreven door Kim Voets – Kim Anna desiGn, interieurvormgeving & feng shui-. Via haar website www.huisnaarjehart.nl/blog kun je je gratis abonneren op al haar artikelen. © Kim Anna DesiGn, alle rechten voorbehouden.

REACTIES:

Reageer op dit artikel

0 reacties

plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your Reactie data is processed.