Geluksmomentjes

Geluksmomentjes zijn vaak vluchtig, soms vallen ze je niet eens op, of je holt er aan voorbij. Jammer, want ze hebben een positieve invloed op hoe jij je voelt en hoe je naar de dagelijkse dingen kijkt. Geen gek idee dus om er eens bij stil te staan en zo veel mogelijk van die momenten te gaan vangen. Ga je mee? Ik was alvast begonnen, door mijn eigen geluksmomenten van de afgelopen week in beeld te brengen. Niet om te bewijzen dat ik nou zo’n geweldig en gelukkig leven heb, maar om jou te laten zien er dat zo veel zijn, ook voor jou! Het merendeel van mijn interieuradviezen gaat over het creëren van meer rust in huis. Een mooie bijkomstigheid van geluksmomentjes vangen is dat je er niet voor in actie hoeft te komen, maar dat je juist stil moet staan. En die stilstand geeft je die rust. Hoe fijn is dat?

Dit is mijn vangst van afgelopen week:

ZONDAG
Geluksmomentjes: zondagochtend in de tuin met mijn zoon, een huis naar je hart

Zondagochtend, vlak voor een enorme onweersbui, met mijn zoon in de tuin. Genieten.

MAANDAG
Geluksmomentjes: de zonsopkomst #geluksmomentjes. Een huis naar je hart

Maandag, “morning has broken”. Een cadeautje voor het vroege opstaan, de zonsopkomst.

DINSDAG
Geluksmomentjes: regenboogjes, overal! Een huis naar je hart

Dinsdag. Ik ben gek op regenboogjes, wat een prachtverschijnsel uit de natuur. Vanuit de feng shui bekeken, zorgen regenboogjes voor een krachtige revitaliserende energie in je huis. De zon schijnt door het element ‘aarde’, in dit geval een kristal van slechts 1,5 cm breed heen en verspreidt de regenboogjes door je hele ruimte.

Tip: Hang eens een kristal in de zon in je werkruimte en laat dit natuurlijke ‘discobal effect’ je werkplek een energieboost geven.

WOENSDAG
Geluksmomentjes: de Kaapse Waterlelie. Een huis naar je hart

Woensdag. Mijn Kaapse waterlelie staat in bloei. En de kleine bloem verspreidt een heerlijke vanillegeur. De waterplant komt uit Zuid Afrika, waar ze waterblommetjies worden genoemd. De bloemknopjes worden gebruikt in een lamsstoofpot de ‘Waterblommetjiebredie’.

DONDERDAG
Geluksmomentjes: mijn lieve hond en een bastonjekoek. Een huis naar je hart

Donderdag, een pauzemomentje, kopje koffie in de tuin, met mijn lieve hond erbij. En die bastognekoek maakt het mooie moment helemaal af 🙂

VRIJDAG
Mijn kaartenmolen. Een huis naar je hart

Vrijdag. Mijn kaartenmolen staat altijd op mijn werkplek en is dus eigenlijk niet alleen een mooi moment van de vrijdag. Toch hoort ie voor mij erbij, als reminder aan alle geluksmomentjes. Ik word altijd heel vrolijk van al die lieve berichtjes en leuke foto’s met herinneringen aan superleuke momenten. Af en toe geef ik de molen een zwieper en dan komt al dat tofs weer even aan me voorbij.

ZATERDAG
Geluksmomentjes: buiten bij het haardje. Een huis naar je hart

Zaterdag. De dag samen afsluiten buiten bij de haard. En wederom volgde er een enorme regenbui, maar dat mocht de pret die er aan vooraf ging niet drukken.

Rust, energie én geluk hebben de momentjes mij deze week opgeleverd. Dat is de moeite van het vangen waard, nietwaar? Wat waren jouw geluksmomentjes en wat hebben ze jou gebracht? Ik ben heel benieuwd.

Kim Voets

KIM Ik ben een ‘mooimaker’. Mooi is voor mij een gevoel. Een gevoel van verbondenheid, van je thuis voelen en op je gemak zijn. Het gaat om balans; om rust en ontspanning aan de ene en inspiratie en energie aan de andere kant. Een mooie leefomgeving is een thuis waarin je je veilig en ontspannen voelt, waar je je kunt opladen en die je ondersteunt.”


WIL JE EEN ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat mag, als je deze gehele tekst en een werkende link naar mijn website erbij vermeldt: Dit artikel is geschreven door Kim Voets – Een huis naar je hart, Home & Lifestyle coaching. Via haar website www.huisnaarjehart.nl/blog kun je je gratis abonneren op al haar artikelen. © Kim Voets, Een huis naar je hart, alle rechten voorbehouden.

 

REACTIES:

Reageer op dit artikel

0 reacties

plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your Reactie data is processed.