Is jouw hal een goede binnenkomer?

Welkom!

Wist je dat het creëren van een fijne sfeer in je huis of bedrijf begint bij je hal of entree? Het interieur van jouw hal bepaalt namelijk hoe het binnen aanvoelt en wat de eerste indruk van jou of je bedrijf is. Je welkom en thuis voelen gebeurt letterlijk en figuurlijk bij binnenkomst.

Chi
Kijk je vanuit de feng shui naar je huis of bedrijf, dan realiseer je je dat er energie binnenstroomt zodra jij je voordeur opent. Deze energie noemen we ‘Chi’. Je kunt Chi wat mij betreft ook ‘aandacht’, ‘flow’ of ‘sfeer’ noemen. Chi is niet tastbaar, maar wel voelbaar. En dit gevoel leidt meestal tot een oordeel, bijvoorbeeld over hoe je binnenkomst aanvoelt. Maar het zegt ook iets over wie jij bent of wat je bedrijf uitstraalt. Verder is het belangrijk dat  de flow zich verder kan verspreiden. Je wilt immers niet dat een fijne sfeer zich beperkt tot de hal. Om harmonie in alle ruimtes te creëren moet de Chi rustig en zonder obstakels door je huis kunnen stromen.

Eerste indruk
Wanneer je de voordeur opent, 
stroomt de Chi binnen (flow).
 Je aandacht volgt de flow. 
Hier krijg je je eerste indruk,
 gevolgd door een 
oordeel. Is het gezellig, kil, chaotisch, verwarrend, warm of juist koud?

You never get
a second chance
to make
a first impression

Balans
Krijg je wanneer je hal niet te vol (obstakels), maar ook niet te leeg is. Met dit laatste voorkom je dat de Chi, die als een zachte bries door je huis moet kunnen voortbewegen, er niet als een orkaan doorheen raast. Zorg ervoor dat je geen energie door een raam, toilet of trap tegenover je voordeur verliest. Hoe je een betere flow in je hal creëert laat ik je zien in een aantal schetsen:

Inrichtingsidee voor hal, spelen met licht, spiegel en patronen Kim Anna desiGn

Licht
Om te voorkomen dat een lange hal op een kille landingsbaan lijkt in plaats van een aangename ontvangstruimte, kun je gebruik maken van verschillende lichttoepassingen. Opengewerkte lampenkappen, zoals manden of Marokkaanse lampen, verspreiden een prettige, sprankelende energie. De wandlampen zorgen voor meer dynamiek, omdat ze verschillende kanten op schijnen. Het vloerkleed heeft strepen, die de hal meer breedte geven en de spiegel aan de zijwand zorgt voor meer flow. Hang de spiegel niet recht tegenover de deur. Het is niet prettig binnenkomen als je jezelf direct aanstaart. En volgens de principes van feng shui wordt de Chi via de spiegel direct terug naar buiten gekaatst, terwijl je de flow juist naar binnen wilt leiden.


Inrichtingsidee voor lange hal, spelen met kleurvlakken en diagonalen Kim Anna desiGn

Kleur
Door gebruik te maken van kleurvlakken en diagonalen creëer je dynamiek en flow. Met kleur maak je je entree interessanter, aantrekkelijker en gezelliger.


Inrichtingsidee voor lange hal met raam Kim Anna desiGn

Lijnen en vorm
Het plaatsen van boeken in je hal heeft een aantal voordelen: je doorbreekt er de strakke vorm en lijnen mee en daarmee een kille sfeer. En terwijl je langs de boeken naar binnen loopt, neem je verhalen mee, die voor gespreksstof zorgen. De hal leent zich dus uitstekend voor het opbergen van boeken. Heb je een raam tegenover je voordeur? Plaats er dan een plant of kunstobject voor. Zo verlies je geen energie. Ook als je een trap tegenover je entree hebt, kun je planten, licht en een spiegel gebruiken om de aandacht (Chi) te geleiden naar ruimtes waar je deze liever hebt. Plaats de planten niet recht voor je trap, maar aan weerszijden van je hal. Of zet ze, als je hal ruim genoeg is, op een console aan de wand of op een ronde tafel in het midden. Oftewel, creëer een meanderend pad voor je Chi in plaats van een rechte snelweg.

Meer inspiratie voor een betere flow je hal vind je op mijn Pinterest board:

Is je hal een goede binnenkomer? Kim Anna desiGn

Zorgt jouw hal ervoor dat jij je thuis welkom voelt? Of vraag je je af of jouw hal een fijne binnenkomer is voor anderen? Hopelijk heb ik je een eindje op weg geholpen met mijn tips. Heb je behoefte aan meer uitleg of een analyse van jouw hal of entree, neem dan contact met me op voor een adviesgesprek. Ik help je graag!

Kim Voets

KIM “Ik ben een ‘mooimaker’. Mooi is voor mij een gevoel. Een gevoel van verbondenheid, van je thuis voelen en op je gemak zijn. Het gaat om balans; om rust en ontspanning aan de ene en inspiratie en energie aan de andere kant. Een mooie leefomgeving is een thuis waarin je je veilig en ontspannen voelt, waar je je kunt opladen en die je ondersteunt.”

WIL JE EEN ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat mag, als je deze gehele tekst en een werkende link naar mijn website erbij vermeldt: Dit artikel is geschreven door Kim Voets – Een huis naar je hart, Home & Lifestyle coaching. Via haar website www.huisnaarjehart.nl/blog kun je je gratis abonneren op al haar artikelen. © Kim Voets, Een huis naar je hart, alle rechten voorbehouden.

0 reacties

plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your Reactie data is processed.