Haal het voorjaar in huis met het element hout

Haal het voorjaar in je huis met het element hout

Voorjaar? Het is toch pas begin februari? Volgens de Chinese zonnekalender, die ik ook hanteer bij mijn adviezen, is de lente al op 4 februari begonnen. De traditionele Chinese filosofie onderscheidt vijf natuurlijke elementen die elkaar kunnen voeden, verzwakken of vernietigen. De Chinese term voor deze vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) is Wu Xing (vijf bewegingen= vijf processen). Wu Xing wordt toegepast in Feng Shui (energie van ruimtes), BaZi (karakteranalyses) en de traditionele Chinese geneeskunde. En is onder andere gerelateerd aan organen, emoties, kleuren en windrichtingen.

Hout

Ook de seizoenen zijn onder invloed van de elementen, waarbij de Chinezen de nazomer als vijfde seizoen aan een jaar toevoegen. De lente is het eerste van die vijf seizoenen en het element van de lente is ‘hout’. Dit element heeft de energie van een nieuw begin, nieuw leven, groei en gezondheid. De natuur ontluikt, de vogeltjes beginnen weer te fluiten en nestjes te bouwen en wij mensen beginnen vaak aan een voorjaarsschoonmaak. Zo maken we allemaal onze eigen frisse start.

Nieuwe start

Het voorjaar is de tijd om te zaaien en te kweken. In dit seizoen kun je nieuwe projecten starten, stappen maken die je leven gaan verbeteren en extra aan je gezondheid werken. Je wilt immers energiek genoeg zijn om je nieuwe ideeën uit te werken, niet waar? Wacht dus niet langer en haal die revitaliserende houtenergie in je huis!

WAARMEE HAAL JE DIE HOUTENERGIE IN HUIS?

Ik bied je een aantal mogelijkheden om de energie van de lente in het interieur van je huis of werk toe te passen.

Kleuren: natuurlijke groene tinten en bruin.
Vormen: (lange) strepen en rechthoeken.
Materialen en accessoires: planten, bloemen, bomen, vruchten en houten voorwerpen.
Ook overige natuurlijke materialen, zoals bamboe, riet, gras, rotan, papier, houten meubels, sisal en bananenblad zijn uitermate geschikt.

Lente in mijn huis Kim Anna desiGn

Zo haalde ik vandaag de lente in mijn huis: met een mooie bos voorjaarstakken.

MAAK EEN FRISSE START IN 4 STAPPEN:

1. Ruim je huis op
Maak ruimte in je huis of werkplek voor nieuwe energie: begin aan een grote schoonmaak, ga opruimen en vervang of repareer wat stuk is. Lees meer over: Opruimen, hoe begin je er aan en hoe houd je het netjes

2. Gun je lichaam een detox
Maak ook ruimte voor nieuwe energie in je lijf. Ga naar sauna, neem een massage, trakteer jezelf op een ‘full treatment’ bij de kapper en de schoonheidsspecialist etc.

3. Maak je hoofd leeg
Houd een grote schoonmaak in je hoofd door bijvoorbeeld een lange wandeling te maken of te mediteren. Laat het oude los en maak ruimte voor nieuwe energieke plannen.

4. Haal de lente binnen
Laat tenslotte die houtenergie naar binnen en je hele huis of werkplek opfrissen.

OP MIJN PINTEREST BOARD HEB IK 100 IDEEËN VERZAMELD VOOR MEER HOUTENERGIE IN HUIS:

Pinterest Kim Anna Design

Wat doe jij om die lente-energie in huis te halen? Inspireer me door te reageren op mijn blog. Heb jij meer inspiratie nodig? Of wil je dat ik bij je thuis kom en je persoonlijk adviseer? Neem dan contact met mij op, zodat we samen veranderingen in je huis aanbrengen om de positieve energie je leven te laten binnenstromen.

Kim Voets

KIM Sfeer is voor mij energie, een gevoel. Een gevoel van je thuis voelen en op je gemak zijn. Het gaat om balans; om rust en ontspanning aan de ene en inspiratie en energie aan de andere kant. Een gezonde leefomgeving is een thuis waarin je je goed, veilig en ontspannen voelt, waar je je kunt opladen en die je inspireert”.

Maar niet alleen sfeer is energie. Zo zijn bijvoorbeeld ook geluk, gezondheid en succes energievormen. En wist je dat je deze voor maximaal 30% kunt beïnvloeden? Dit kun je doen met Feng Shui, de vormgeving van de energie van omgeving en ruimte. En met BaZi kun je inzicht krijgen in je eigen potenties en vaardigheden, waardoor je ontdekt welke acties je kunt ondernemen om meer voldoening uit je leven te halen.

Ik combineer mijn levenservaringen en kennis die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven en mijn studies. En daarmee doe ik wat ik het allerleukst vind: jou helpen om van je huis jouw thuis en van je bedrijf of baan een succes te maken. En je te ondersteunen bij het ontdekken van jouw ideale lifestyle. Want ook jij verdient een ‘Life and business after your heart’!

WIL JE EEN ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat mag, als je deze gehele tekst en een werkende link naar mijn website erbij vermeldt: Dit artikel is geschreven door Kim Voets – Een huis naar je hart, Home & Lifestyle coaching. Via haar website www.huisnaarjehart.nl/blog kun je je gratis abonneren op al haar artikelen. © Kim Voets, Een huis naar je hart, alle rechten voorbehouden.

0 reacties

plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your Reactie data is processed.