Voor de
ondernemer

Herken je dit?
Je onderneming draait aardig, maar je wil meer eruit halen. Je vraagt jezelf af wat je aan je bedrijf zou kunnen vernieuwen en waarin jij kunt groeien als ondernemer. Je wil onderscheidend zijn in iets wat de omzet laat groeien en jou meer energie en voldoening geeft. Maar je hebt geen inspiratie, die beruchte ‘blinde vlek’ zit je behoorlijk in de weg. Wat kan je eraan doen? Hoe kan je het aanpakken?

Goed nieuws!
Stel je voor dat je een gedegen en ervaren sparringspartner zou hebben die zowel creatief als zakelijk kan denken. Een die je helpt oplossingsgericht en wendbaar te zijn en je op de rit zet naar een nieuw concept en een frisse aanpak. En stel je voor dat deze persoon je ook nog eens coacht om jezelf op alle fronten te versterken. Die dus ook kijkt naar je persoonlijkheid, je competenties en drijfveren, je bedrijfsomgeving en de mensen om je heen. Die je de energie geeft om jezelf aan te zetten tot actie en leiderschap. Het goede nieuws is dat ik die persoon voor je kan zijn. Tegen de tijd dat wij weer afscheid nemen van elkaar ben jij vol inspiratie en goed geoutilleerd uit je comfort zone gesprongen. Jij en je bedrijf staan weer op AAN. Dat leidt tot meer omzet, maar bovenal meer voldoening.


HOE JE EEN PLAN LAAT SLAGEN

Mijn aanpak voor succes: 1+1+1=3.
Dit lijkt wellicht een simpel optelsommetje. Toch zijn de peilers van deze drie-eenheid onlosmakelijk aan elkaar verbonden en hebben ze invloed op elkaar. Als de uitkomst van de formule ≠ 3 is, is er geen succes!

1. Jij:
Boven tafel halen wie jij ‘deep down’ bent, wat jij komt brengen. Waar die valkuilen zitten die jou van die pittige maar oh zo waardevolle levenslessen opleveren. Hoe we het doen, doen we het. Praten, prikken, profilen, wandelen, what ever it takes.

2. Omgeving:
het succes dat gedragen wordt door je omgeving, de buitenwereld. Hoe goed is jouw locatie? Hoe ziet je netwerk eruit?Hoe communiceer jij intern en naar de buitenwereld, je medewerkers, klanten en andere stakeholders? Wat zijn hun waarden en drijfveren? Hoe maak en houd je ze enthousiast?

3. Actie:
De oplossing zit ‘m in het denken. Maar we laten het niet bij analyseren en plannen. Het succes volgt pas na het dóén, het doorzetten en anticiperen ‘along the way’. Ik ga je uitnodigen, uitdagen en motiveren.

Alleen de ondernemers met zelfkennis, ondersteuning vanuit de omgeving én activering van de plannen, zullen als winnaars uit de bus komen.

BRANCHES
Er is geen branche waarin creatief denken niet zou kunnen worden ingezet voor het oplossen van uitdagende vraagstukken om succesvol te kunnen ondernemen.

Ik heb een extra bijzondere band met ondernemers die zich bezig houden met sfeer en/of beleving. Prachtbranches vind ik bijvoorbeeld:

✘ Horeca & gastronomie
✘ Leisure
✘ Natuur & outdoor
✘ Reizen & motorcycling
✘ Welness, sports & ontspanning
✘ Evenementen & congresorganisatie

Kortom voor:
Die ondernemer die wil vernieuwen, maar niet weet hoe of wat. Die vaak wordt opgeslokt door bezigheden voor de onderneming waardoor hij of zij er niet aan toekomt. Die weer de focus wil op zijn/haar kernkwaliteiten, ondernemerskracht en core business.

Ben je bereid om te luisteren naar je klanten en medewerkers (als je deze hebt)? Om toegewijd de diepte in te gaan? Dan is Creatieve Business Vernieuwing iets voor jou en ga ik graag in gesprek met jou!